Samtal från Nyköping...

Så äntligen har läkarna i Nyköping gjort någe rätt.

Fick samtal därifrån idag, svaret på benmärgsprovet hade kommit. Leukemin har inte kommit tillbaka, men dom kan inte vara hundra på det heller tydligen.

För att förklara detta, jag är sjuk i leukemi men jag har inte sjukdomen kvar. Dom kan inte friskförklara mig förrän om minst ett år och därför har jag fortfarande leukemi. Shit, förvirrande det där...

Så, nu iaf så ska jag i början av nästa vecka åka till Uppsala för att träffa läkare där. Jag blev glad, jäääävligt glad av att höra det. Jag har ju allt mitt förtroende hos dom och att envisas med att besöka läkare i Nyköping som skiter i allt och inte är specialiserade på detta gör mig bara förbannad. Det sa även läkaren, "Det är bättre du får träffa dom i Uppsala än att du ska härva omkring här i Nyköping."

Thank you.


Får se om dom tar nå mer benmärgsprov där uppe, men det är jag inte lika orolig för i så fall... Det är ju vad dom gör där. På blodavdelningen i Uppsala. Yay. Jag hoppas att det jobbar lite sköterskor som man känner igen där så man kan smita förbi och säga hej... Har velat åka upp dit för att säga hej jätte länge och nu får jag äntligen komma upp dit.


Jaja...


Jag har tråkigt och min hjärna har övertagits av "onda" tankar. *asg*


Nu ska jag ringa mormor och kolla läget och sen så ska jag glutta på TV.


******


Så där...

Fasiken så man lyckats idag... Yes.

Bränt armar, axlar och rygg... Haha, jösses... Och det känns så skönt också. Såååå skönt så.

Jaja, hur som helst, var ut på sjön idag. Tog 300 år innan vi hitta nånstans att lägga till och hittade vi ett ställe så hade det blåst in alger till förbannelse så det gick inte att vara där. Fy fasiken vilka äckliga alger!

Vi satt där på berget och hade det mys i två timmar lite drygt, och under den tiden så hann ju jag självklart bränna mig. Äh, jag får skylla mig själv, hade med mig solkräm men smörjde inte in mig. Dum som man är.

Sen efter middagen bar det av till Kvegerö. Hehe, mitt smultronställe. Muminhuset var det va, Sara?

Dom käka middag strax efter att jag kom och jag satt och titta på. Sen satt jag och Sara och snacka en massa skit, ja, som brudar gör... *asg*

Dom lånade ju släpkärran i fredags så jag tog med mig den hem när jag stack därifrån vid 22-tiden. Jösses, jag tyckte det var läskigt och köra med kärran... Usch!

Jaja, tror att jag ska gå och sova nu. Sov riktigt dåligt inatt, var väl bara en sån natt antar jag, kunde inte slappna av. Och sen måste jag upp tidigt imorgon bitti för att lämna bilen till pappa så han kommer till jobbet. Men jag kan faktiskt gå och sova när jag kommer hem igen sen. Hehe....


Sleep tight my dear friends.


******


Right now...

Mitt liv är helt galet just nu. Vet knappt vad som är upp och ner eller bak och fram.

Sitter här hemma i soffan och är nervös. Nervös? Varför i hela helvetet skulle jag vara nervös?
Jag har haft feber sen den 11 juni, men har för tillfället lärt mig leva med det. Får ju ändå ingen hjälp.

Åååh... Hade en sån underbar dag igår, ja, förutom vissa små dispyter som uppkom på kvällskvisten mellan två personer.
Var till Slöddertälje och shoppade lite i värmen, var inte alls trött efter det. Sen fixades det med släpkärra och sandlådor och sen bar det av till Kvegerö. Först handla lite käk i Vagnhärad och hämta bilen hos far, sen bar det av till Kvegerö.
Sara och jag grilla. Mmm, vi var mycket duktiga på detta. Eller kanske inte, men grillat blev det iaf.
Sen satt vi ute fasiken hela kvällen och snacka skit med grannar och så. Såååå jäkla mysigt.

Jag är kär i Kvegerö. Jag tror jag alltid skulle vilja vara där ute.


Var iväg till Ikea och handla lite grejer idag. Mattan till vardagsrummet är äntligen köpt och det blev super fint. Grönt gjorde sig bra där. Sen köpte jag en badrumsmatta också, en hylla med 5 plan till badrummet, en tvättkorg och andra små bra-ha-saker.

Jaja, ska försöka lugna mina fladdermöss i magen med jordgubbar.

By the way... Har hört att man ska bli kåt av jordgubbar, men jag vet inte... *asg*

******


Transformers 2!!!

Var på bio igår och såg premiären av Transformers 2: Revenge of the Fallen.
Sååååå bra!

Men sen är ju jag värsta Transformers-freaket, det var jag när jag var liten också...
Så himla bra, absolut värd att se!Oj oj... Vill se den igen.

******

Är så trött.

Så trött på att vara sjuk. Att det inte ger sig.
Sen natten mellan torsdagen och fredagen den 11 och 12 juni har jag haft feber. Nu är det natten mellan söndag och måndag den 21 och 22 juni och jag är fortfarande inte feberfri.
JAG ÄR TRÖTT PÅ DET HÄR NUUUUU!!!

Jaja...

Midsommar spenderades hemma i sängen. Var till pappa ett par timmar och käkade lite mat och sen satt jag och Carina på framsidan när solen tittade fram. Men sen tog orken slut och sängen kallade.
Midsommardagen var ungefär likadan. Var till pappa och käka och sen träffa Minna en sväng i Trosa. Men det är ungefär så mycke jag orkar.
Idag har varit något bättre... Åkte till mormor en sväng. Ken, Kim, Moa och Ronnie var där. Satt ute där, det var som skönt. Sen åkte jag förbi farmor och farfar, fick lite fika och kopiera ett papper. Till pappa för middag efter det och sen ut till Sara i drygt 2 timmar.
Jag hoppas att mitt sjuka släpper nu.

Ska till Trosa imorgon och ta prover igen, blev ju inge förra måndagen eftersom jag var så risig... Och så ska jag ringa Medicin i Nyköping och va på dom om sjukskrivning. Funkar ju inte att jobba när man knappt orkar gå en runda inne på affären. Sen kommer jag få jaga Medicin på tisdag så jag får veta provsvaren på proven. Kan tänka mig att jag behöver blod och det vore skönt och få det påfyllt innan fredagen.


Och inte har jag ätit jordgubbar heller. =(

Får köpa det i veckan och äta... Vill ha med en massa grädde och mjölk till... Hihi...

Jordgubbar är tydligen nyttiga för mig också, är fulla med järn eller nåt sånt och det är bra för mitt blod.

Jag kommer ihåg att dom sa det förra året när jag fick permisson att åka hem över midsommar.

Gud, vad dålig jag var då... Hade precis "lärt" mig att gå igen då efter att ha varit sängliggande i nästan 3 veckor...


Ugh... What a life.


Jaja, nu ska jag kolla klart på Hemsökta hus på TV4+...


******


Hm...

Jag måste nog dementera lite här. Försöka förklara.

I stora drag tror jag inte att folk förstår hur sjuk jag FAKTISKT är.
Jag tror att dom som verkligen verkligen vet är den absolut närmaste familjen, det vill säga Sabine, mamma, Elon, pappa och Carina.
I dagsläget har jag ett hb på 74. Hitta lite fakta om HB och blodvärde.


"Hemoglobin, ofta förkortat Hb, är ett protein som hos människan och många andra djur står för syrgastransporten i blodet. I äldre litteratur stavas det ibland hämoglobin. Hemoglobinet transporterar syrgas från lungorna ut till kroppens övriga vävnader såsom musklerna, där hemoglobinet plockar upp avfallsprodukten koldioxid och fraktar den tillbaka till lungorna, där den lämnar kroppen.

Namnets hem kommer från hemoglobinets järninnehållande hemgrupp, som binder syrgasmolekylen och ger blodet dess röda färg, och globin syftar på själva proteinet som liksom övriga proteiner i blodet är globulärt, det vill säga mer eller mindre runt till formen. Halten av hemoglobin i blodet kan ses som ett mått på blodets förmåga till syrgastransport, och kallas blodvärde.


***

Blodvärde, Hb, brukar man kalla koncentrationen hemoglobin i blodet. Man brukar mäta i gram per liter och ett normalt värde för en man är cirka 130-170 g/l och för en kvinna 120-150 g/l. Proteinet hemoglobin finns i de röda blodkropparna och sköter blodets förmåga att transportera syre. Lågt blodvärde kan leda till kraftlöshet och trötthet och kallas för anemi.


Blodvärdet kan påverkas av flera faktorer. Orsaker till att det höjs kan vara att man helt enkelt är intorkad; man har fått i sig för lite vätska sista dygnet eller så, varför blodet koncentrerats. Om man vistas på hög höjd, där syrehalten är lägre, kommer kroppen att öka nybildningen av blodkroppar så att blodvärdet stiger. (Genom det högre blodvärdet kan kroppen då transportera ungefär lika mycket syrgas i blodet som med ett lägre blodvärde vid havsnivå.) Rökare har ofta högre blodvärde beroende på att den kolmonoxid de dagligen får i sig blockerar en del hemoglobin. Även detta kompenserar kroppen genom att bilda fler blodkroppar så att den effektiva mängden hemoglobin blir normal. Man kan också ha en rubbning i benmärgen så att den hela tiden producerar för mycket röda blodkroppar (s.k. polycytemia vera).


Blodvärdet kan sjunka av flera orsaker: om man drabbas av en leukemi kan den tränga undan nybildningen av röda blodkroppar (röda blodkroppar bildas i benmärgen)."

LEUKEMI.

Det är precis vad jag har. Jag äter mediciner varje dag. Jag äter en medicin som heter Puri-nethol

VAD ÄR PURI-NETHOL OCH VAD ANVÄNDS DET FÖR?

Puri-nethol används vid behandling av allvarliga blodsjukdomar, speciellt hos barn.

Det tillhör en grupp läkemedel som kallas cytostatika och dessa läkemedel hämmar celltillväxt och bromsar fortsatt tillväxt av tumörceller.

Cytostatika.
Cellgifter för i helvete! Varje jävla dag sitter jag och trycker i mig cellgifter. Jag är så sjuk att gifter är det enda som får min kropp att bli frisk.

Äter sen varje fredag en medicin som heter Methotrexate.


Hur verkar Methotrexate Teva tabletter ?

Methotrexate Teva tabletter hämmar celltillväxten vid behandling av psoriasis och akut lymfatisk leukemi.

Cytostatika och leukemi. 

Jag är sjuk i leukemi, har något som kallas Akut Promyelocyt Leukemi. I Sverige är den så ovanlig att det på sin höjd drabbas runt 15 personer om året av just den här sorten. Kul va?
Det finns ingen info att få om just den här sorten, det finns inga små coola faktaböcker om APL som det finns om andra sorter. Min leukemi är så jävla ovanlig att inte ens läkarna kan hitta information att ge.


Men.

För att komma till saken.


Jag har ett nedsatt immunförsvar tack vare min medicin Puri-nethol. Det är en cellgift som sagt och den SKA trycka ner mina värden.

Tack vare min sjukdom får jag inte jobba på dagis. Varför?
På grund av alla bakterier och baciller och allt som dagisbarn har.

Jag har inte satt min fot på ett dagis sen innan jag blev sjuk. Jag längtar dit nå fruktansvärt men vet att går jag dit blir jag sjuk. Bacillerna attackerar ett dåligt immunförsvar.
Nu.
Jag var i Malmö förra veckan som ni alla vet. Jag och Sabine var på Papa Roach i Köpenhamn och rocka järnet. Vi hade det verkligen toppen.
Carin och David har Egon på dagis. Dagisbarn är bakteriehärdar vare sig man vill det eller inte. Vare sig barnet i sig är friskt eller sjukt så finns det massvis med baciller och bakterier hos någon som går på dagis.
Jag menade aldrig att "anklaga" Egon för att jag blev kanonsjuk när jag kommit hem.

JAG valde att gosa med honom.
JAG valde att bära omkring på honom.
JAG gjorde dom valen. Egon tvingade sig inte på mig.

På allt det där så regnade det duktigt i Köpenhamn och både Sabine och jag blev kalla. Vi hade för lite kläder på oss. Sen till Vega och stå bland alla dessa folk. Och jag nämnde Vega.

Dessutom KAN jag ha blivit sjuk på grund av blodet jag fick på torsdagen. Det KAN hända. Tyvärr.
Nu tror jag inte det utan jag tror att det var dom där lömska dagisbaktiererna och mitt SKITDÅLIGA immunförsvar som ställde till det för mig.
Och JAG valde själv att utsättas för dom.
Egon är den absolut sötaste ungen som finns och skulle väl aldrig i hela livet "anklaga" honom för någe.

Jag är sjuk i leukemi. Förra sommaren fick jag tre cellgiftskurer på sjukhus med svåra komplikationer med följd.
Jag har inte den orken jag hade innan.
Min kropp är slut och att inte veta om jag kommer att bli frisk tar mycket på huvudet.
Kroppen är slut men inte själen.

Jag vet inte om någon blev klokare av det här men jag behövde få ur mig det.

******


Imorgon gäller det...

Jag vill verkligen inte det här...
Jag vill inte sätta mig i bilen med farmor imorgon och åka till Nyköping för att ta benmärgsprov.
På allt det här så har man ju dessutom gått och blivit helt jävla sjuk. Som att det inte räckte med det man redan var.

Har haft feber sen natten mellan torsdag-fredag. Högsta tempen jag mätt har varit 39 grader.
Har en sån förjävlig hosta så jag har lust att slita bort halsjäveln bara för att det ska sluta. Som tur är så får jag faktiskt sova, av nån konstig anledning så slutar hostan tillfälligt när jag ska sova.
Vaknar sen av att jag har frossa och jävla feber så jag får ta Alvedon.
Sen vakna några timmar senare och vara genomsvett. Inatt var det hopplöst.

Är jätte varm nu, tog Alvedon för nån timme sen.
Jag har inte varit sjuk sen jag blev riktigt sjuk eller hur man ska säga. Inga små förkylningar, inge feber, ingenting.
MEN!
Jag tror jag vet vad det här kommer ifrån.
Trippen ner till Malmö. Carin och David har ett dagisbarn. Ett dagisbarn som inte var sjukt men eftersom jag inte normalt träffar småttingar som går på dagis, så hans bakterier var nog livsfarliga. Plus allt folk inne på Vega.
Sabine blev ju också risig. Hon börjar dock bli bättre men jag kan tänka mig att eftersom jag är så jävla fucked up i kroppen sen innan så tar det här fucking evigheter.


Jag vill bara vara frisk till Stadsloppet. Inte för att man ska springa men jag ska ju ut och skaka mina lurviga.

Anna ska ju komma och förra året missa jag det för att jag låg på sjukan och jag vill verkligen inte missa det iår.

Midsommar är ju en annan femma. Blir väl hemma med familjen tror jag.

Sara ville att jag skulle följa med henne och Mattias på nå kalas men jag sa ifrån, känner att jag vill hålla mig på hemmaplan eftersom jag varit så risig nu ett tag.

Gud, jag hoppas verkligen att dom gör benmärgsprovet på mig imorgon även fast jag är risig. Jag vill inte komma dit och sen höra dom säga att nej, det blir inget för att du har feber och hosta.
Och för i helvete! Om dom idioterna inte sjukskriver mig imorgon så slår jag nog huvudet av dom.
Jag skulle vilja se dom arbeta med ett HB på 74. Jag orkar ju för fan knappt duscha!


Och jag vill fucking ha hostmedicin och så kan dom ju kolla upp varför febern inte ger sig.


Tycker inte om sjukhuset i Nyköping.

Dom typ tappa allt förtroende förra året i juni när man var inlagd på IV och dom praktiskt tagit höll på och ta kål på en... Och sen står dom och dividerar om om jag ska till Uppsala eller Eskilstuna. Är det så jävla svårt????

Skicka mig till Uppsala era puckon där alla pappren finns och läkare och sköterskor vet vem jag är.
Pantade jävlar.

Okej. Kanske har jag lite ilska inom mig jag borde få ut.

Nu ska jag... Eh...

Sova kanske?

******

Bild på Jacoby, Jerry och Tobin! (Och några vakter och lite publik...)


Papa Roach!

Hands down. The best fucking band ever!!!

Jag tror jag aldrig varit så lycklig som när jag gick ifrån Vega igår. Eller jag var både lycklig och jävligt trött.
Sabine och jag hade så jävla bra platser, vi stod vid sidan av kravallstaketet och hade inga små fjortisar framför oss. Bara gången mellan scen och staketet och ett par vakter som kolla att publiken skötte sig.
Det var grymt!

Min kamera är pissig dock. Den ville inte få nå schyssta bilder på Coby eller nån av dom andra. Filmade lite och det blev kanon, kanske inte ljudet men bildkvaliten är kanon. Kanske kan få nå stillbilder därifrån.

Första förbandet hette Dear Superstar, jag digga dom som fan. Brittiskt band som rocka järnet.
Andra förbandet var Buckcherry. Kräks på dom. Jag vet inte vad det är med dom men jag står verkligen inte ut. ´
Efter det kom ju Papa Roach på. Oh my God. Jacoby är så snygg i verkliga livet. Såååå galet snygg!!

Jaja... Fixar in lite bilder och så imorgon kväll... Nu ska jag kolla på mina filmer och vänta på att Anna ska ringa.

Papa Roach fucking rocks!!!!

Jävla vården.

Mitt jävla HB var nere i 83 i måndags.
Tack så jävla mycke för att ni ringer ett simpelt telefonsamtal och berättar det så jag slipper få reda på det en fredag eftermiddag när det tyvärr inte finns nå jävla tid till att få nå jävla blod.

Fucking hell.

Så hur blev det nu då??

Sluta med medicineringen till åtminstone torsdag. Torsdag blir det en tripp till Nyköping för att få blod.
Jag blir så trött och irriterad på att det inte funkar som det ska. Jag ska inte behöva ringa och kolla själv, det är deras jobb att informera mig i hur mitt värde ligger.
Läkaren jag träffar undrar om det verkligen är smart att åka till Malmö och Köpenhamn på tisdag.
HA!
Som att jag skulle stanna hemma! Aldrig i livet.
Papa Roach är livsviktigt. Det är så stort att det nästan är larvigt.
Glöm att jag stannar fucking hemma.

Jaja... Nu har jag ventilerat mig lite.
Ska gå och sova nu och för en gångs skull inte ställa klockan. Ska bli såååå skönt.

Bloggar mer imorgon, kanske...

Sussa sötter dearest.


New Moon

Jag vill att det ska bli den 20 november nu. Alltså precis just nu.

New Moons första trailer finns nu att se, och den är, ugh, jag vet knappt vad för fantastiskt ord jag ska använda för att beskriva den.

Hur som helst så delar jag med mig av den.
Märks att dom haft större budget denna gång än vad som fanns till Twilight.Jupp... Fuck, jag kan inte vänta mer efter den 20 november.

Och Taylor Lautner är ju sååå fin att titta på!!! Kanske lite väl ung, men oj oj... Fina pojke!

Och och!!!

Idag fick jag äntligen mitt efterlängtade sms från Mama Carin.
Lillebror bestämde sig äntligen för att titta ut.
Föddes kl 01.23 den 1 Juni 2009.
Han vägde 4205 gram och var 53 cm lång.

Grattis!!

Min tatuering har börjat klia, inte så jätte mycke men när det väl gör det är det fruktansvärt irriterande.
Måndagen den 8 juni ska jag med Sara till HoP, hon ska fixa till sin på foten. Jag är inte avundsjuk. Foten gör ont.

Annars då?

Var till Lager 157 igår med Sabine. Köpte fyra coola tröjor med tryck. Sabine köpte brallor och några tröjor.
Köpte en blomma till mor också igår på Mors Dag.

Tog prover idag, hoppas att värderna är bättre så jag slipper blod. Vill inte att det ska krångla innan man ska ner till Malmö, Köpenhamn och Papa Roach. Då får dom fasiken ge blod den här veckan. Jupp.

Eh, kanske skulle sätta mig och göra en ny layout till bloggen. Fast jag känner mig ganska stolt över den här, har ju haft den väldigt länge. Hehe...
Jaja.
Imorgon ska jag lämna ifrån mig nycklarna till paviljongen och containern som står utanför här. Ska försöka plocka iordning lite här också, få undan allt. Har börjat lite smått men jag orkar ju fan inte så mycke som jag vill vilket gör mig något förbannad.
Nej, nu ska jag slänga mig in i duschen, så skönt att kunna duscha utan att oroa sig för att varmvattnet ska ta slut.

7 dagar kvar till Papa Roach. Woohoo!!!

RSS 2.0